Burhan Bayar, Erdinç Şenyaylar ve Ahmet Koç’un bir araya gelerek oluşturduğu “İstanbul Ses Kayıt” adlı grubun albümü çıktı. Albümde İbrahim Tatlıses, Serkan Kaya ve Hakan Altun, sesleriyle yer aldı. Biz de Hakan Altun’un kapısını çaldık ve İbrahim Tatlıses’in “Yıkılmışım Ben” eseriyle dahil olduğu projeyi ve sürdüğü ‘yalnız’ hayatını konuştuk.

◊ Öncelikle albüm hayırlı olsun. Neden İbrahim Tatlıses şarkısıyla bu albümde yer almayı tercih ettiniz?
– Ben projeye sonradan dahil oldum. Burhan Bayar, Ahmet Koç ve Erdinç Şenyaylar’ın bana göre çok güzel bir projesi oldu. O projede sevgili Polat Yağcı da bir şarkı söylememi rica etti. İki üç tane alternatif sundular. Ben zaten “Yıkılmışım Ben”i çocukluğumdan beri çok seviyorum. Eğer uygunsa bunu okuyayım dedim.

◊ Bunda bir mesaj sezdim ama… Özellikle seçilmiş, duygusal bir bağ varmış gibi geldi.
– Türk halkının çok aşina olduğu bir şarkıdır. Ben slow şarkıları çok severim ama çok pozitif bakan, tebessümü çok seven bir adamım. Onun için çok fazla üstüme alınmıyorum (gülüyor). Ama melodik ve söz olarak çok sevdiğim şarkıdır orası kesin.

◊ Çok güzel bir proje olmuş. Polat Yağcı da güzel bir işe imza atmış.
– Türkiye’de prodüktörler enstrümantal albüme fazla önem vermiyorlar. Türkiye’deki sektör bırakın enstrümantali, söz müzik de artık satmaz hale geldi. Sektör çok kötü. Ama krizdeyken böyle projelere imza atmak da cesurca bir davranış

◊ Sektörün kötü olduğundan bahseden kişinin her hafta birkaç yerde sahnede olması da enteresan tabii…
– (Gülüyor) Evet bizim çok yoğun bir performanslarımız oluyor. Haftada 4-5 gün sahne alıyoruz. Hafta sonları zaten sürekli çalışıyoruz. 80 milyon nüfusa sahip bir ülkede 3-5 milyon albüm satması gerçekten çok acı. Albümlere her zaman evladiyelik olarak bakarım. Büyük hatıradır. Şimdi şarkıları internetten indirebiliyorsunuz, bir yerlerden temin ediyorsunuz ama arşivinizde bir CD’nin olması önemli bence. Mesela ben evime her gün gazete alıyorum. Çünkü o yaprak kokusu, kağıda dokunmak benim için önemli. İnsanlara CD’yi neden almadıklarını sorduğumda, “Nasıl olsa buluyoruz bir yerden” diyorlar ama evinizde bir CD arşiviniz olsa bunu torunlarınıza bile bırakırsınız diye düşünüyorum.

◊ Şarkılarınız hep en çok dinlenenler arasında. Peki bu durum sizi nasıl etkiliyor?
– Yurtdışına gittiğim zaman bir arkadaşım popüler olan şarkımı söylüyor mesela, biliyor. Her albümde Allah’a şükür en az 2-3 tane şarkımız insanlar tarafından sevilmiştir. Ve yurtdışındaki arkadaşlarım “bana şatolarda yaşaman lazım” diyor.

İNTERNETE GİRMEYİ BİLE BİLMİYORUM

◊ Bir röportajınızda “Sanal bakirim” demişsiniz. Bu tam olarak ne demek?
İnternete girmeyi bile bilmiyorum. O kadar teknolojiden uzak bir adamım ve bulaşmak da istemiyorum zaten. Ne WhatsApp’ım var, ne Twitter hesabım, ne Facebook, ne de Instagram… Ama Youtube’a girip şarkı dinliyorum. Bazı arkadaşlarıma üzülüyorum. Çocukluğumda da hiç oyun falan sevmezdim. Çünkü bana zaman kaybı gibi geliyor. Tabii ki müzisyen arkadaşlarımız stres atmak için 2-3 saat oyun oynuyor ama ben fenalık geçiriyorum. Eski futbolcuyum ben bir de. Lisanslı olarak futbol da oynadım ama futbolun ayakla oynanması gerekiyor, sanal değil.

◊ Nasıl yani, siz o kadar erkek buluşup sadece müzik ve dedikodu mu yapıyorsunuz?
– Müzik yaparız. Bizim evde dedikodu olmaz! Arkadaşlarım da bilir, bizim felsefemizde şu vardır; burada olmayan biri hakkında konuşmayız. Zaten benim sektörde hiç küs olduğum insan yok. Herkes beni çok garipsiyor.

HERKES EVLENMEMİ İSTİYOR

◊ Sizdeki bu yılların yalnızlığı ne olacak?
– Ben de bilmiyorum valla. 10 seneden beri yalnızım. İnsan sevdalandığı zaman söyler bence. Ben en azından söylerim. Bazı kişiler hayranları azalır diye söylemiyor ama benim hayranlarım mutlu olur. Herkes evlenmemi istiyor. Geçen sene çok yaklaşmıştım, sözlenmiştim ama olmadı. Bakkala gidiyorum mesela, bir teyze beni görüyor, “Oğlum ne zaman evleneceksin?” diye soruyor. Kaderciyim ben. O gelip beni bulur.

◊ Yeni birini tanımak da zor geliyordur?
– Zor oluyor. Hakan mı, Hakan Altun mu tercihleri mesela? Küçük nüanslar da etkiliyor. Çok hoşlandığım bir kız oldu, yemeğe çıktık ama garsona ters davrandı. Kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. Garsona bağırdı, orada bitti aşk.

◊ Peki o romantik aşk şarkıları geçmişte mi yazıldı?
– Ben yüreğimde hissettiğim zaman yazabiliyorum. Sadece kendi duygularımı değil, ister istemez etrafından da etkileniyorsun. Bir arkadaşın geliyor diyor ki, “Trabzon’da bir kıza aşık oldum. Ama ben İstanbul’da, o Trabzon’da” diyor. Onun üstüne insanın aklına bir şeyler geliyor.

DEMBA BA’YA ŞARKI YAZDIK SONRA ADAM GOL ATAMADI

◊ Demba Ba tamam da Mario Gomez’e ne zaman şarkı gelecek?
– Yazdık aslında ama şampiyonluğa yakın çıkarmayı düşünüyoruz. Çünkü Demba Ba’ya yaptıktan sonra adam gol atamadı (gülüyor). Babam da, “Adama bir şarkı yaptınız, adam yürümüyor bile” dedi. Fikret Orman da aynı şeyi söyledi. Biz eğlenmek için yapıyoruz zaten. Müzisyen, oyuncu arkadaşlarım geliyor, beraber maç seyrediyoruz. Maç bittikten sonra herkes eline bir enstrüman alıyor ve müzik yapıyoruz. O gün Demba Ba şarkısı denk geldi. Güzel oldu diye düşünüyorum, herkes çok sevdi. Ama başkanın ricasıyla şampiyonluğa kadar yapılmayacak (gülüyor).

◊ Ben eminim ki o sezon herkes Demba Ba’nın adını biliyordu.
– Takım bana göre bir tutkudur. Ve ailenle beraber tuttuğun takımı tanırsın. Baban, annen, amcan, dayın ya da teyzen seni bir takıma yönlendiriyor. Ondan sonra o bir tutku oluyor. Ama son zamanlarda ülkemizde terör sadece dağlarda değil futbol sahalarında ve stadyumlarda da oluyor. Artık eski tadı kalmadı. İngiltere’ye bakıyorsunuz onlar futbolu sadece oyun olarak görüyor. Tiyatro salonunda oyun seyreder gibi maç izliyorlar. Bizde ise döner bıçaklarıyla gidiyorlar maçlara. Ama bir gün bir konserde kağıt geldi elime, “Hakan Bey ben koyu Fenerbahçeli’yim. Eşim koyu Galatasaraylı ama tek ortak noktamız Demba Ba. İkimiz de çok seviyoruz. Lütfen bizim için söyler misiniz?” yazıyordu. Bunu Galatasaraylısı da Fenerbahçelisi de Trabzonsporlusu da çok sevdi.

UYKUMA ÇOK DİKKAT EDERİM

◊ Asıl merak ettiğim, haftada en az 3 gün sahnede olup, buna nasıl dayandığınız?
– Ben uykuma çok dikkat ediyorum. Ne olursa olsun, Allah göstermesin bir felaket haricinde en az 8-9 saat uyurum. Beyin ameliyatından sonra bu böyle oldu tabii ki. Ama her zaman söylerim, şarkıcıların uykusuna çok dikkat etmesi lazım. Çünkü ses uykuyla bağlantılı. Eğer uykunuzu alıyorsanız güne de iyi başlıyorsunuz, sesiniz de iyi çıkıyor. İnsanlara tebessümünüz, selamınız bile değişiyor. Onun için uykuma çok dikkat ediyorum.

PANİK ATAK OLDUM, KENDİ KENDİMİ TEDAVİ ETTİM

◊ Yaşadığınız beyin ameliyatı ne derece değiştirdi hayatınızı?
– Eskiden uykuyu çok sevmezdim. 4-5 saat uyurdum. Ama şimdi 4 saat filan uyuduğum zaman psikolojik olarak kendimi afallıyormuş gibi hissediyorum. Her şey flulaşıyormuş gibi geliyor. Büyük operasyonlardan sonra insanlarda bazı değişimler olur. Maalesef ben de 2008 yılında bir süre panik atak denen illete yakalandım. Yaklaşık 1,5 sene sürdü. Hiçbir psikiyatra veya psikoloğa gitmeden kendi kendime hallettim. Asansöre binemiyordum, tek başıma bir yerde kalamıyordum, kalabalık bir yerde otururken bir anda daralıyor ve hiç kimseye bir şey söylemeden oradan kaçıyordum. Ama Allah’a şükür geçti. Kendi kendime hallettim. Büyük operasyon geçiren insanlarda panik atak sendromunun görülme oranı daha yüksekmiş.

Kaynak: Hürriyet Kelebek (Sinem VURAL)

Yorum Yok

İlk yorum yazan sen ol.

Yorum Yaz

Aşağıdaki HTML etiketlerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

thirteen + three =